初中人教版英语七年级上册检测题(附答案)


  一、单选题
英语学习
  1.—Does the yellow T-shirt look nice _____me? —Yes . And you look so smart ___yellow .
  A. on ;in B. on ;on C. in ;on D. in ;in
  2.Look ! Here ____the bus . Let’s go !
  A. comes B. come C. are coming D. coming
  3.—How do you like the jeans ?—They are too small . May I try on ___?
  A. another one B. another ones C. other pair D. another pair
  4.Which of the following words has two syllables?
  A. town B. swim C. basketball D. enjoy
  5.Today is my ______ birthday.
  A. the fifteenth B. fifteenth C. fifteen
  6.In China, we celebrate__________Day on June lst, __________Day on September, l0th.
  A. Children’s;Teacher’s B. Children; Teachers C. Children’s; Teachers’
  7.___________room is very beautiful.
  A. Lily’s and Lucy’s B. Lily’s and Lucy
  C. Lily and Lucy’s D. Lily and Lucy
  8.Mr. Brown is _____ father.
  A. Lucy and Lily B. Lucy’s and Lily’s C. Lucy and Lily’s
  9._____ Day is on June 1st and _____ Day is on September 10th.
  A. Childrens’ ;Teachers’ B. Children’s;Teacher’s
  C. Children’s; Teachers’ D. Childrens’ ;Teacher’s
  10.(题文)(2017·蚌埠市期末)-Who’s that?
  -_____mother.
  A. Tom and Lucy’s B. Tom’s and Lucy’s
  C. Tom’s and Lucy D. Tom and Lucy
  11.-Happy birthday ,John!
  -_____.
  A. The same to you B. Thanks
  C. You’re welcome D. Happy birthday
  12.- When is Jay Chou’s concert?
  -It’s _____ three o’clock _____ the afternoon.
  A. at;in B. atn C. in;in D. on;in
  二、完型填空

  I am a twelve-year old boy.I am a______in No. 5 Middle School. Now I am in>  4,Grade 7.Today is March 8th,______ Day.It’s the_____ day of the______ month. It’s also my

  birthday.My mom and dad have a birthday_____ for me. My friends and>  here. They are Linda,Tom,Peter,John and Lucy. There is a big cake on the table. There are
  12 candles______ the cake. There Is also salad,hamburgers, fish,eggs and. vegetables on
  the table. They______the song Happy Birthday to me.I get gifts______ them.I am
  very_______ .

  13.A.>  14.A. Teachers’ B. Women’s C. Children’s D. doctors
  15.A. eight B. six C. eighth D. third
  16.A. fourth B. first C. sixth D. third
  17.A. present B. party C. day D. meeting
  18.A. do B. be C. is D. are
  19.A. under B. on C. at D. of
  20.A. sing B. sings C. singing D. to sing
  21.A. to B. with C. from D. for
  22.A. boring B. busy C. happy D. tidy
  三、阅读单选
  Dear Grace.

  We have a really fun term. Do you love volleyball? On September 7th,we have a volleyball game at four in the afternoon, It’s interesting for me, My teacher says we can see some great volleyball stars.In October , we have a school trip. It’s>  Yours.
  Bob
  23.Bob’s school has a _____ on September 7th.
  A. soccer game B. volleyball game
  C. basketball game D. tennis game
  24.The school trip is_____for Bob.

  A. boring B. interesting C.>  25.When is the art festival?
  A. It’s on September 7th. B. It’s on December 11th.
  C. It’s on November 3rd. D. It’s on November 18th.
  26.The English party is_____.

  A. in the library B. in Bob’s>  C. in Sally’s room D. in the store
  27.Bob wants to buy_____ for Sally.
  A. a model plane B. a book C. a radio D. a birthday cake
  四、用所给单词的正确形式填空
  根据句意用括号中所给单词的适当形式填空。
  lady, scarf,make,she , buy
  28.This tie is ______of silk . It feels soft.
  29.The girls in blue_____come from No. I middle School.
  30.“Welcome to ourparty .”he says to those _____children.
  31.Miss Wang teaches _____Chinese.
  32.Mr White is thinking about ______a pair of gloves from the shop.
  根据句意用所给动词的适当形式填空
  Chat , come ,be ,rain ,lie
  33.There _____no people in the playground now .
  34.—Who ____on the ground over there ?—An old man is
  35.Look ! Here____the bus
  36.I don’t want to go out because it ____heavily outside .
  37.It’s 9 p.m. The twins _____with each other in their room.
  五、回答问题
  根据短文内容回答下列问题
  Paris is the world fashion centre . Every year ,young people bring their clothes to the fashion shows in Paris . There are over 100 women’s fashion shows here every year . Some colours and designs will become people’s favourites of the season .
  Paris is one of the best cities for shopping . You can find many shopping malls along every street in Paris .so you can buy very fashionable clothes if you have enough money .
  Now a lot of Chinese designers go to Paris to join in the fashion shows . They want to show traditional Chinese clothes to the world . It helps people know about Chinese fashion . Many foreigners like to wear the Tang-style costumes . They think that’s very cool.
  38.How many women’s fashion shows are there in a year in Paris ?
  ____________________________________________________
  39.Why do many people bring their clothes to the fashion shows in Paris ?
  _______________________________________________________________
  40.Is Paris one of the best cities for shopping ? Why ?
  ______________________________________________________
  41.Why do Chinese designers go to Paris to join in the fashion shows ?
  __________________________________________________________
  42.What style of Chinese costumes do foreigners like to wear?
  ____________________________________________________
  六、将所给单词连成句子
  用所给单词组成句子。
  43.when, birthday, Katy’s, party, is
  ____________________________________________________________________
  44.August, after, comes, September
  ____________________________________________________________________
  45.October, in, tenth, month, year, is, the, a
  ____________________________________________________________________
  46.Jeff, twenty-five, is, old, and, two, now, months, years
  ____________________________________________________________________
  47.How, is, Lucy, father, and, Lily’s, old
  ____________________________________________________________________
  参考答案
  1.A
  【解析】
  【详解】
  句意:——那件黄色的t恤穿在我身上好看吗?——是的,穿黄色的你看起来如此的漂亮。短语look nice on sb.表示穿在某人的身上;in+颜色,表示穿着……颜色衣服的人。根据题意,故选A。
  【点睛】
  in+衣服 表示“穿着– .on sb.表示“穿在某人身上
  2.A
  【解析】
  【详解】
  句意:看,公共汽车来了。让我们去吧。这里是倒装句,主语是名词,全部倒装,其结构是Here+动词+主语;主语是第三人称单数,这里是一般现在时态,谓语动词come变第三人称单数。根据题意,故选A。
  3.D
  【解析】
  【详解】
  句意:——你觉得这件牛仔裤怎么样?——他们太小了,我可以试穿另一条吗?牛仔裤用条来修饰,jeans是集体名词,是复数,不能用one来代替;a pair of jeans表示一条牛仔裤,another pair表示另一条。根据题意,故选D。
  4.D
  【解析】
  【详解】
  句意:下列哪个词有两个音节?A. town [tan] B. swim [swm] C. basketball [bɑ:sktb:l] D. enjoy [nd]。根据音标可知,AB是一个音节;C是三个;只有选项D是正确的。故选D。
  5.B
  【解析】
  句意:今天是我15岁的生日。A. the fifteenth第十五,序数词;B. fifteenth第十五,序数词;C. fifteen十五,基数词。在某人几岁生日前用序数词,排除C,因为名词前已有作定语的my,序数词的前面不要再用定冠词the,故答案为B。
  6.C
  【解析】
  句意:在中国,我们庆祝儿童节在6月1日,教师节在9月10日。考查名词所有格的用法,儿童节是所有儿童的节日,故在child的复数children后面直接加′s,表示儿童的,教师节是所有教师的节日,名词所有格中复数名词以s结尾的直接在末尾加′,故答案选C。
  7.C
  【解析】
  句意:莉莉和露西的房间非常漂亮。A. Lily’s and Lucy’s 莉莉的和露西的,表示分别拥有; B. Lily’s and Lucy莉莉的和露西;C. Lily and Lucy’s 莉莉和露西的,表示共同拥有;D. Lily and Lucy莉莉和露西。room是单数,故是两个人所有,答案选C。
  点睛:英语中,表示名词所有关系的形式叫名词所有格。其构成方法如下:
  1. 单数名词词尾加’s。如:Maria’s hair 玛丽亚的头发 My father’s pen 我爸爸的钢笔
  2. 表示两者或两者以上共同的所有关系,仅在最后一个名词词尾加’s。如:
  Lily and Lucy’s mother 莉莉和露西的妈妈
  3. 表示两者或两者以上各自的所有关系,每个名词词尾均需加’s。如:
  Lily’s and Lucy’s bags 莉莉和露西的书包
  4. 规则复数名词后只加’。如:teachers’ office 老师们的办公室 students books 学生们的书
  8.C
  【解析】
  句意:布朗先生是露西和莉莉的父亲。A. Lucy and Lily不符合句意;B. Lucy’s and Lily’s意思是Lucy和Lily两人各自的; C. Lucy and Lily’s表示两人共同拥有。主语是Mr. Brown,因此这里应该是Lucy和Lily共同的爸爸。根据句意可知,答案为C。
  点睛:英语中,表示名词所有关系的形式叫名词所有格。其构成方法如下:
  1. 单数名词词尾加’s。如:Maria’s hair 玛丽亚的头发 My father’s pen 我爸爸的钢笔
  2. 表示两者或两者以上共同的所有关系,仅在最后一个名词词尾加’s。如:
  Lily and Lucy’s mother 莉莉和露西的妈妈
  3. 表示两者或两者以上各自的所有关系,每个名词词尾均需加’s。如:
  Lily’s and Lucy’s bags 莉莉和露西的书包
  4. 规则复数名词后只加’。如:teachers’ office 老师们的办公室 students books 学生们的书
  9.C
  【解析】
  【分析】
  句意:儿童节在6月1日,教师节在9月10日。
  【详解】
  儿童节,表示所有孩子的节日,故用复数名词所有格形式,故为Children’s。教师节表示所有教师的节日,故用复数名词的所有格形式,故为Teachers’,故选C。
  10.A
  【解析】
  【分析】
  句意:——你是谁?——汤姆和露西的妈妈。
  【详解】
  Tom and Lucy’s 汤姆和露西共同的;Tom’s and Lucy’s汤姆的和露西的;Tom’s and Lucy 汤姆的和露西;Tom and Lucy汤姆和露西。此处修饰名词mother,故用名词所有格,根据Who’s that?可知此处表示的是一个人,故应是汤姆和露西共同的母亲,故选A。
  11.B
  【解析】
  【分析】
  句意:——约翰,生日快乐!——谢谢你。
  【详解】
  The same to you 同样的祝福送给你; Thanks谢谢你;You’re welcome 不用客气;Happy birthday生日快乐。根据Happy birthday 可知当有人祝你生日快乐,应说谢谢,故选B。
  12.A
  【解析】
  【分析】
  句意:——周杰伦的音乐会在什么时候?——它在下午3点钟。
  【详解】
  in+年/月,表示在某年或某月;on+具体日期,表示在具体某一天;at+钟点,表示在几点钟;第一空接three o’clock可知此处表示在3点钟,故用介词at。第二空根据短语in the afternoon,故选A。
  13.B
  14.B
  15.C
  16.D
  17.B
  18.D
  19.B
  20.A
  21.C
  22.C
  【解析】
  【分析】
  本文介绍了我在3月8日这天生日,我的父母给我举行了一个生日聚会。我的朋友和同学来参加聚会,他们给我唱《生日快乐》,并且给我礼物。我感到非常高兴。
  13.B

  考查名词及语境的理解。A.>  14.B
  考查名词所有格及语境的理解。A. Teachers’ 教师的; B. Women’s妇女的; C. Children’s儿童的;D. doctors医生的;句意:今天是3月8日,妇女节。根据Today is March 8th,可知妇女节是在3月8日,故选B。
  15.C
  考查数词及语境的理解。A. eight 八; B. six 六;C. eighth 第八; D. third第三;句意:这是第三个月份的第八天。根据Today is March 8th,可知3月8日是3月份的第八天,故用序数词eighth,故选C。
  16.D
  考查数词及语境的理解。A. fourth 第四;B. first 第一; C. sixth第六; D. third第三;句意:这是第三个月份的第八天。根据Today is March 8th,可知3月是一年中的第三个月份,故选D。
  17.B

  考查名词及语境的理解。A. present 礼物;B. party 聚会; C. day 填; D. meeting会议;句意:我妈妈和爸爸为了举行了一个生日聚会。根据My friends and>  18.D

  考查动词及语境的理解。A. do 做;B. be 是;C. is是;D. are是;句意:我的朋友和同学在这里。主语My friends and>  19.B
  考查介词及语境的理解。A. under在……下面; B. on 在……上面; C. at 在;D. of……的;句意:在蛋糕上有12支蜡烛。表示蜡烛在蛋糕上,故为介词on,故选B。
  20.A
  考查动词及语境的理解。A. sing 唱; B. sings唱; C. singing唱;D. to sing唱;句意:他们给我唱《生日快乐》这首歌。主语they是复数形式,故主语用复数形式,故为sing,故选A。
  21.C
  考查介词及语境的理解。A. to 向;B. with 和……一起;C. from 来自;D. for为了;句意:我从他们那里获得了礼物。get sth from sb从某人那里得到某物,故选C。
  22.C
  考查形容词及语境的理解。A. boring 无聊的;B. busy 忙碌的; C. happy 高兴的; D. tidy整洁的。句意:我非常高兴。根据They___8___the song Happy Birthdayto me.I get gifts___9___ them可知他们给我唱《生日快乐》,而且给我礼物,因此我非常高兴,故选C。
  【点睛】
  根据前后的语境,结合时态,语态,词性,短语,句型,词义辨析和主谓一致,选出正确的选项。例如小题8,句意:他们给我唱《生日快乐》这首歌。主语they是复数形式,故主语用复数形式,故为sing,故选A。
  23. B
  24. C
  25. C
  26. B
  27. A
  【解析】
  【分析】
  本文是鲍勃写给格蕾丝的一封信,在信中鲍勃介绍了他们学校这学期的活动。他的朋友的生日,他想要给她买的礼物。
  23.B
  细节理解题。根据On September 7th,we a volleyball game at four in the afternoon,可知在9月7日,鲍勃的学校举行一次排球比赛,故选B。
  24.C

  细节理解题。根据In October , we have a school trip. It’s>  25.C
  细节理解题。根据The art festival is on November 3rd.可知他们学校的艺术节是在11月3日,故选C。
  26.B

  细节理解题。根据The English party is on November 18th. It’s in our>  27.A
  细节理解题。根据I want to buy a white model plane for her.可知鲍勃想要给莎莉买一个飞机模型,故选A。
  【点睛】
  根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。选出正确的选项。例如小题3,根据The art festival is on November 3rd.可知他们学校的艺术节是在11月3日,故选C。
  28.made
  29.scarves
  30.ladies’
  31.her
  32.buying
  【解析】
  28.句意:这个领带是由丝绸制成的,它感觉很柔软。短语be made of…表示由……制成。根据句意及所给单词提示,故填made。
  29.句意:带蓝色围巾的那些女孩来自第一中学。
  in+颜色+服装,表示穿着……衣服。scarf的意思是“围巾”,这里是The girls,scarf用复数。根据句意及所给单词提示,故填scarves。
  30.句意:他对那些女士的孩子们说:“欢迎来参加我们的聚会”。Lady的意思是“女士”,这里用复数的所有格,ladies’ children表示女士的孩子们。根据句意及所给单词提示,故填ladies’。
  31.句意:Miss Wang教她语文。短语taech sb.+科目,表示教某人……科目。这里用代词she的宾格her。根据句意及所给单词提示,故填her。
  32.句意:Mr White正在考虑从那个商店买一副手套。短语think about doing sth.表示考虑做某事。根据句意及所给单词提示,故填buying。
  33.are
  34.is lying
  35.comes
  36.is raining
  37.are chatting
  【解析】
  33.句意:现在在操场上没有人们。这里是there be句型,主语是no people,谓语动词be用are。根据句意及所给单词提示,故填are。
  34.句意:——谁正在躺在那边的操场上?——一位老人。根据语境可知用现在进行时,其结构是be doing的形式。主语是Who,这里be用is ,lie的现在分词是lying。根据句意及所给单词提示,故填is lying。
  35.句意:看,公共汽车就要来了。这里是倒装句,这里是一般现在时态。主语是the bus,谓语动词come变第三人称单数,根据句意及所给单词提示,故填comes。
  36.句意:我不想出去,因为外面正在下雨。根据语境可知用现在进行时,其结构是be doing的形式。主语是it,用is raining。根据句意及所给单词提示,故填is raining。
  37.句意:下午9点,那对双胞胎彼此在他们的房间里聊天。根据时间It’s 9 p.m.可知用现在进行时,其结构是be doing的形式,主语是The twins是复数,这里用are。根据句意及所给单词提示,故填are chatting。
  38.Over100.
  39.Because Paris is the world fashion centre.
  40.Yes ,because there are many shopping malls along every street .
  41.Because they want to show traditional Chinese clothes to the world
  42.The Tang-style costumes .
  【解析】
  【分析】
  这篇短文主要讲述了巴黎的时尚演出。
  38.根据文中There are over 100 women’s fashion shows here every year .可知,100多次。故填Over100.
  39.根据文中Paris is the world fashion centre . Every year ,young people bring their clothes to the fashion shows in Paris .可知,因为巴黎是世界时装中心。故填Because Paris is the world fashion centre.
  40.根据文中Paris is one of the best cities for shopping . You can find many shopping malls along every street in Paris .可知,这里是做肯定回答,有许多购物中心。故填Yes ,because there are many shopping malls along every street .
  41.根据文中Now a lot of Chinese designers go to Paris to join in the fashion shows . They want to show traditional Chinese clothes to the world .可知,因为他们想向世界展示中国传统服装故填Because they want to show traditional Chinese clothes to the world
  42.根据文中Many foreigners like to wear the Tang-style costumes . They think that’s very cool.可知,他们喜欢穿中国的唐装。故填The Tang-style costumes .
  43.When is Katy’s birthday party?
  44.September comes after August.
  45.October is the tenth month in a year.
  46.Jeff is twenty-five years and two months old now.
  47.How old is Lucy and Lily’s father?
  【解析】
  43.when, birthday, Katy’s, party, is凯特的生日聚会是什么时候?故答案是When is Katy’s birthday party?
  44.August, after, comes, September 九月在八月后;故答案是September comes after August.
  45.October, in, tenth, month, year, is, the, a10月是一年的第10个月份;故答案是October is the tenth month in a year.
  46.Jeff, twenty-five, is, old, and, two, now, months, years Jeff现在25岁零两个月;故答案是Jeff is twenty-five years and two months old now.
  47.How, is, Lucy, father, and, Lily’s, old 露西和莉莉的爸爸多大了;故答案是How old is Lucy and Lily’s father?

赞 (0)